ورود به حساب کاربری

نام کاربری *
رمز عبور *
مرا به خاطر بسپار.

ایجاد یک حساب کاربری

پر کردن فیلدهایی که با ستاره (*) نشانه گذاری شده ضروری است.
نام *
نام کاربری *
رمز عبور *
تکرار رمز عبور *
ایمیل *
تکرار ایمیل *

نگارستان

تعدیل هزینه های عروسی

تعدیل هزینه های عروسی

روانشناسی ازدواج

مراسم عروسی یکی از مراسم بیادماندنی و خاطره انگیزی است که شاید تنها یکبار در زندگی برای هر شخص اتفاق بیفتد که به همین علت همه تلاش میکنند آنرا به بهترین نحو ممکن برگزار کنند که این تفکر سبب رشد تصاعدی هزینه های عروسی میگردد که چاشنی آن میتواند ذوق و شوق پدران و مادران در راستای هرچه بهتر برگزار شدن مراسم و شرکت حداکثری دوستان و آشنایان جهت ارضاء امیدها و آرزوهای خود در روز سپیدبختی فرزندانشان باشد و علت دوم میتواند قرار گرفتن عروس و داماد در نقطه عطف زندگی خود باشد که اغلب انسانها در چنین موقعیتی بسیار خوشحال و مسرور و البته قدری هم جوگیر میشوند و با اتکاء به این جمله که انسان یکبار که بیشتر عروسی نمی گیرد ، سر کیسه را شل میکنند که در نهایت تبعات ناشی از این دست و دلبازی ، گریبانگیر شاه دامادهایی میگردد که مسئول هزینه های مراسم خود را شخصا و مستقل از پدر به عهده گرفته اند. بنابراین شایسته است دخترها و پسرهای عزیز هزینه های عروسی خود را مدیریت کنند. عروس و داماد های زیادی هستند که بعد از پایان مراسم عروسی به این نتیجه می رسند که در برخی از موارد زیاده روی کرده اند. شاید اگر آنها یک برنامه ریزی دقیق برای بودجه و هزینه های خود می کردند ، کمی واقع بینانه تر و معقولانه تر پیش می رفتند و سرمایه شان را به این سادگی از دست نمی دادند. در این مطلب از سایت نگارستان سعی شده است چند راهکار مهم در زمینه برنامه ریزی و مدیریت هزینه های مراسم ازدواج در حد معقول و توان مالی موجود، به موازات داشتن یک مجلس شیک و آبرومند ارائه شود. تعیین بودجه عروسی ، در مدیریت هزینه ها به شما کمک می کند و باعث می شود در تصمیم گیری هایتان واقع بین باشید. شما که نمی خواهید زندگی جدید خود را در حالی شروع کنید که بارسنگینی از بدهی ها را به دوش می کشید؟

برای یک بودجه بندی مناسب و به درد بخور، قبل از هرچیز شما باید اقدامات زیر را انجام دهید.

1 - لیست مهمان های خود را تهیه کنید و تعداد کسانی را قصد دارید به عروسی خود دعوت کنید تعیین کنید. در لیست خود افراد را به دو دسته درجه 1 و درجه 2 تقسیم کنید. درجه 1 آنهایی هستند که حتما باید در مراسم حضور داشته باشند و درجه 2 کسانی که می توانید در صورت نیاز آنها را از لیست خط بزنید و در فرصت دیگری از آنها پذیرایی کنید. مثلا یک مهمانی عصرانه.

2 - هیچ ایرادی ندارد اگر در کارت عروسی تان برای آشنایان و مهمانان درجه 2 بنویسید:

از کودکان عزیز در فرصت بهتری پذیرایی خواهد شد

به این ترتیب تعداد زیادی از جمعیت که مربوط به بچه های خانواده ها است حذف می شود و در عین حال شما از بزرگترهای آن خانواده که دعوت کرده اید و به آنها احترام گذاشته اید ، بهتر میتوانید پذیرایی کنید.

3 - در باره تشریفات عروسی خود تصمیم بگیرید.

آیا تصمیم دارید مراسم را ساده برگزار کنید یا مجلل؟

می خواهید مراسم تان در حد یک مهمانی خانوادگی باشد یا تصمیم دارید زرق و برق مراسم را زیادتر کنید؟

مشخص کردن هدف تان ، کمک می کند تا قدم ها را مطمئن تر بردارید.

4 - با دوستان و نزدیکانی که به تازگی عروسی کرده اند مشورت کنید و از آنها درباره هزینه هایی که پرداخت کرده اند سوال کنید. شک نکنید که اطلاعات ارزشمندی کسب خواهید کرد.

5 - تحقیق در بازار را فراموش نکنید. با صرف اندکی وقت و کمی پرس و جو در بازار تشریفات عروسی، اطلاعات مفیدی درباره مخارج احتمالی عروسی خود کسب خواهید کرد.

تنظیم بودجه

بعد از این اقدامات نوبت می رسد به دسته بندی کردن اطلاعات و تنظیم بودجه عروسی. اکنون شما می دانید که حدودا چند نفر مهمان دارید. همچنین می دانید که قصد دارید جشن عروسی خود را چگونه و با چه کیفیتی برگزار کنید. از هزینه های تقریبی بازار هم مطلع هستید. حال جدولی تهیه کنید و اعداد و ارقام مربوط به هر کدام را بنویسید تا ببینید چقدر بودجه دارید و با آن چه کار می توانید بکنید. چقدر کم دارید، چقدر هزینه هایتان از پیش بینی هایتان بیشتر یا کمتر است و چه طور باید منابع تان را تامین کنید.

عنوان پیش بینی بودجه موعد پرداخت پیش پرداخت مبلغ تمام شده انحراف از بودجه
ورودی تالار          
پذیرایی          
نورپردازی          
گل آرایی          
آرایشگاه          
فیلم بردار          

در این جدول ، این موارد لحاظ شده است

عنوان

مثلا قیمت ورودی تالار، هزینه شام، هزینه میوه، نورپردازی سالن، گل آرایی، آرایشگاه عروس و داماد، هزینه لباس عروس و داماد و...

پیش بینی بودجه

پیش بینی شما درباره قیمت هر مورد. در واقع این بودجه، بودجه ای است که شما با توجه به تحقیقاتی که انجام داده اید و همچنین توان مالی خود، برای عروسی در نظر می گیرید. مشخص کردن این مورد به شما کمک می کند برنامه ریزی خود را دقیق تر کرده و در هر مرحله جلوی ولخرجی های بیشتر را بگیرید.

موعد پرداخت

چه زمانی باید رقم نوشته شده را پرداخت کنید. بعضی از هزینه های تالار یا عکاسی مراسم را می توانید بعد از پایان مراسم بپردازید.

پیش پرداخت

تا الان برای هر کدام از موارد چه مبلغی پیش پرداخت کرده اید؟ مثلا برای رزرو تالار، چقدر پرداخت کرده اید؟

مبلغ تمام شده: رقمی که به شما می دهند و در قرار دادهای لباس، تالار و... ثبت می شود.

انحراف از بودجه

تفاوت قیمت پیش بینی شده شده با مبلغ تمام شده. در واقع در این قسمت باید مقداری را که اضافه تر و یا کمتر از بودجه پیش بینی شده خرج کرده اید، بنویسید. این ستون به شما نشان می دهد که دارید صرفه جویی می کنید و یا در حال خرج تراشی و تولید بدهی های بیشتر هستید.

بعد از تهیه جدول فوق ، هزینه ها و پارامترهای مراسم شما به لحاظ کمی و کیفی مشخص است که با داشتن این اطلاعات ، شما میتوانید بر حسب اولویتهای خود و درجه اهمیت هر کدام از پارامترهای مذکور برای شما ، بسته به توان مالی و خواسته خود از مراسم ، آنها را دستخوش تغییر نمایید بطوریکه با یک هزینه معقول و در حد توان ، بهترین مراسم ممکن را برگزار نمایید.